ÇİLEK SOSLU MUHALLEBİ


Malzemeler:


  • 1 litre süt,
  • 2 yemek kaşığı un, 
  • 2 yemek kaşığı nişasta,
  • 1 su bardağından bir parmak eksik şeker,
  • 1 paket vanilya,
  • Yarım paket krem şanti,
  • 1 paket kakaolu petitbeurre bisküvi,
  • Çilek sos için; yaklaşık 10-15 adet çilek, 1 yemek kaşığı şeker ( şeker miktarını damak zevkinize göre arttırıp azaltabilirsiniz)
Yapılışı: Muhallebi için vanilya ve kremşanti hariç tüm malzemeyi karıştırıp pişiriyoruz. Ocağı kapatmadan önce toz kremşanti ve vanilyayı ekliyoruz. Blender yardımıyla çırpıp kupların en altına bir miktar muhallebi döküyoruz. Üzerine rondodan çekilmiş bisküvi, üzerine tekrar muhallebi döküyoruz. En üstüne, şekerle birlikte robotta püre haline getirilmiş çileği döküp servis yapıyoruz.
                                                 Afiyet olsun:)

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

KIYMALI BABAGANNUŞ

EKMEK SUFLESİ

PİTA EKMEĞİ