ISLAK KURABİYE


Dondurmayla daha da lezzetlenen, sütlü şerbetiyle hafif  bir tatlı tarifi. Bu malzemelerle yaklaşık 30 adet kurabiye elde edebilirsiniz..

Malzemeler:
  • 125 gr margarin,
  • 1 çay bardağı sıvıyağ,
  • 1 yumurta,
  • 1 çay bardağından  biraz az toz şeker,
  • 1 paket kabartma tozu,
  • Kakao,
  • Yarım paket vanilya,
  • 1 su bardağından  bir parmak eksik çok ince çekilmiş ceviz,
  • Aldığı kadar un ( ele yapışmayan yumuşak bir hamur elde etmeliyiz)
  • Şerbeti için: 1 su bardağı süt, 1 su bardağından iki parmak eksik şeker 
Yapılışı: Margarini eritip, un ve kabartma tozu hariç tüm malzemeyi karıştırıyoruz. Son olarak un ve kabartma tozunu katıp yoğuruyoruz. Ufak parçalar alıp yuvarlıyoruz, çok yüksek kalmaması için hafif üzerine bastırıyoruz. ( tam küre yaparsak üst noktalar sütü yeterince çekmeyebilir) 160 derecede pişiriyoruz. Süt ve şekeri bir cezveye alıp kaynatıyoruz. Kurabiyelerimiz sıcakken  sütümüzü ılıklaştıktan sonra üzerlerine döküyoruz.

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

KIYMALI BABAGANNUŞ

EKMEK SUFLESİ

PİTA EKMEĞİ