RÜZGAR GÜLÜ BÖREĞİ
Kahvaltı sofraları yada ani misafirler için yapımı hem kolay hem de lezzetli bir milföy böreği. İç harç olarak ben beyaz peynir ve kaşar-pastırma karışımı kullandım. Dilerseniz kıyma, ıspanak, sosis gibi farklı malzemeler de kullanabilirsiniz.
Malzemeler: ( 10 adet için)
- 10 adet milföy hamuru,
- 1 adet yumurta sarısı,
- Çörekotu, susam,
- Beyaz peynir,
- Kaşar peynir,
- Pastırma
Yapılışı: Buzluktan çıkardığımız milföyler yumuşayınca köşelerinden ortasında bir alana bırakacak şekilde, aşağıdaki fotoğraftaki gibi kesiyoruz. Ortasına harcı koyup yine fotoğraftaki gibi uçları bir atlayarak ortaya doğru katlıyoruz ve uçlarını kürdanla tutturuyoruz. Üzerine yumurta sarısı sürüp, susam ve çörekotu serpiyoruz. 180 derece önceden ısınmış fırında kızarana kadar pişiriyoruz.
Afiyet olsun:)
Yorumlar
Yorum Gönder