Sütlaç tarifleri arasında en sevilenlerinden olan Karadeniz usulü sütlaç..
Malzemeler:
- 2 litre süt,
- 2 yumurta sarısı
- 1 paket vanilya (isteğe bağlı azaltılabilir)
- 3/4 çay bardağı nişasta( 50 gr kadar)
- 1,5 çay bardağı pirinç ( 160 gr.)
- 2 su bardağı şeker,
- Pirinci pişirmek için 1 litre süt
- İsteğe göre üzeri için fındık
Yapılışı: 1 litre sütle pirinç karıştırılarak iyice pişiriyoruz. Ayrı bir tencerede 2 litre sütü kaynatıyoruz daha sonra şekeri ekleyerek birkaç dk daha kaynatmaya devam ediyoruz. Pişen pirincimizi şekerli sütümüze ekleyerek iyice karıştırıyoruz. Bir kasede nişastamızı bir miktar soğuk sütte eritip içine vanilya ve yumurta sarılarımızı katıp karıştırdıktan sora sütlü karışımımıza ekliyoruz. Kısık ateşte sürekli karıştırarak kaynayıp kıvamını alana kadar pişiriyoruz. son olarak da kaselerimize paylaştırıp, önceden 250 dereceye ısıtılmış fırının ızgara ayarında üzerleri kızarana kadar pişiriyoruz. Dilerseniz servis yaparken fındık ekleyebilirsiniz.
Yorumlar
Yorum Gönder