KARAMEL SOSLU KUP


Malzemeler:

  • 1 litre süt, 
  • 4 yemek kaşığı toz şeker,
  • 2 yemek kaşığı mısır nişastası, 
  • 4 yemek kaşığı un,
  • 1 yemek kaşığı tereyağı,
  • 1 paket vanilya, 
  • 1 yumurta sarısı
  • Karameli için 1 su bardağı şeker, 100 ml krema
  • Tabanı için; 1 paket burçak bisküvi, 1 çay bardağı ince çekilmiş fındık, 1,5 yemek kaşığı tereyağı
Yapılışı: Tabanı için bisküviyi rondoda un haline getirip içine erittiğimiz tereyağı ve fındığı ekleyip karıştıralım ve kupların tabanına bölüştürüp bastırarak düzeltiyoruz. Muhallebi için tereyağı ve vanilya hariç tüm malzemeleri karıştırıp pişiriyoruz. Daha sonra içine tereyağı ve vanilyayı ekleyip  blender ile çırpıyoruz. Bisküvili karışımın üstüne muhallebiyi döküyoruz. Karameli için şekeri eritiyoruz. Karamelize olduktan sonra kremayı ilave edip sürekli karıştırarak homojen bir karışım elde edene kadar kısık ateşte tutuyoruz ve muhallebinin üzerine yayıyoruz. 

                                                Afiyet olsun:)

Yorumlar

Yorum Gönder

Bu blogdaki popüler yayınlar

KIYMALI BABAGANNUŞ

EKMEK SUFLESİ

PİTA EKMEĞİ