TAVADA MISIR EKMEĞİ

Malzemeler:

  • 3 su bardağı mısır unu, 
  • 1 su bardağı un,
  • 1 paket kabartma tozu,
  • Tuz,
  • Ilıktan daha sıcak su, 
  • Sıvıyağ
Yapılışı: Mısır unu, un, kabartma tozu ve tuzu karıştırıp üzerine sıcak suyu yavaş yavaş ekleyip sürekli karıştırarak bozadan biraz daha kıvamlı bir hamur elde ediyoruz. Daha sonra yağlanmış büyük boy tavaya bu karışımı döküyoruz. Ara ara parmağımızla bastırıp delikler açıyoruz. Harlı ateşte hamur kendini toparlayana kadar pişiriyoruz. Daha sonra altını kısıp aralık kalacak şekilde kapağını kapatıp iyice kızarana kadar pişiriyoruz. Aynı işlemi tavayı tekrar yağlayıp diğer tarafına da çevirip uyguluyoruz.  
                                                                Afiyet olsun:)

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

KIYMALI BABAGANNUŞ

EKMEK SUFLESİ

PİTA EKMEĞİ