MANTAR GRATEN



Malzemeler: (2 kişilik)


  • 2 dilim tost ekmeği,
  • Yaklaşık 20 adet orta boy mantar,
  • 2 tatlı kaşığı un, 
  • 2 tatlı kaşığı krema,
  • 1 adet ufak boy soğan,
  • Tuz, karabiber,
  • 1 yemek kaşığı sıvıyağ, 
  • Üzeri için kaşar rendesi
Yapılışı: Soğanı yağda soteleyip, ince doğranmış mantarları ekliyoruz. Suyunu salınca un, tuz ve karabiberi ilave edip karıştırarak pişiriyoruz. Ocaktan almamıza yakın kremayı katıp bir iki kere karıştırıp ocağı kapatıyoruz. Hafif kızarttığımız tost ekmeklerine bu karışımı yayıp üzerini kaşar rendesiyle kaplayıp fırına koyuyoruz. Üzeri kızarana kadar pişiriyoruz.
                                                                    Afiyet olsun:)

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

KIYMALI BABAGANNUŞ

EKMEK SUFLESİ

PİTA EKMEĞİ