SİMİT



Malzemeler

  • 1 su bardağı ılık su,
  • 1 paket instant maya,
  • 1 yumurta,
  • 1 tatlı kaşığı tuz,
  • 1 yemek kaşığı toz şeker,
  • 3 yemek kaşığı sıvıyağ,
  • Un, 
  • Üzeri için; 1 çay bardağı üzüm pekmezi,
  • 2 çay bardağı su,
  • 150 gr. susam
Yapılışı: Ilık suda mayayı eritip üzerine şekeri ilave edip karıştırıyoruz. Daha sonra yağ ve yumurtayı ekliyoruz. Son olarak ele yapışmayan yumuşak bir hamur olacak şekilde un ve tuzunu ilave edip yoğuruyoruz. Ağzı kapalı olarak 40 dakika mayalanmasını bekliyoruz. Mayalandıktan sonra hamuru 6 eşit parçaya ayırıp ince uzun şeritler yapıp ikiye katlayıp buruyoruz, simit şeklini veriyoruz. Birleşim yerinin açılmaması için iyice bastırıp kaynaştırıyoruz. Geniş bir kapta su ve pekmezi karıştırıyoruz. Şekil verdiğimiz simitleri önce sulu pekmeze sonra susama batırıp tepsiye diziyoruz. Önceden 180 dereceye ısıtılmış fırında kızarana kadar pişiriyoruz.
                                                 Afiyet olsun:)

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

KIYMALI BABAGANNUŞ

EKMEK SUFLESİ

PİTA EKMEĞİ