Malzemeler:
- Kişi sayısına göre büyük boy patates,
- Kaşar rendesi,
- Tereyağı,
- Kornişon turşu,
- Bezelye konservesi,
- Mısır,
- Salam, sosis,
- Haşlanmış yada rende havuç,
- Ketçap, mayonez
Malzemeleri damak tadınıza göre çeşitlendirebilirsiniz:)
Yapılışı: Patatesleri yıkayıp kuruladıktan sonra alüminyum folyoya sarıp 250 derece fırında, ızgara üzerinde pişiriyoruz. Kıvamını bir kürdan yardımıyla test edebilirsiniz. İstenilen kıvama geldikten sonra alüminyum folyoyu çıkarıp yaklaşık 10 dk kadar daha fırınlayıp çıkarıyoruz. Üstten bıçakla fotoğraftaki gibi kesip, tuz, tereyağı ve kaşar rendesini sıcakken ekleyip püre haline gelecek şekilde ezip karıştırıyoruz. Üzerine doğradığımız malzemelerden istediklerimizi ekleyip, ketçap ve mayonez ilavesini de yapıp sıcakken servis yapıyoruz.
Afiyet olsun:)
Yorumlar
Yorum Gönder