KÖRİ SOSLU TAVUK

Körili tavuk

Malzemeler:

  • 3 adet sotelik doğranmış tavuk but,
  • 200 gr. mantar,
  • 1 su bardağı süt,
  • 1 yemek kaşığı un,
  • 1 yemek kaşığı tereyağı,
  • Yarım çay kaşığı köri,
  • Tuz, karabiber,
  • Sıvıyağ
Yapılışı: Tavukları sıvıyağ eklediğimiz tavada önce harlı sonra kapağı kapalı olarak kısık ateşte pişiriyoruz. Doğrayıp hafif sotelediğimiz mantarları da pişmesine yakın tuzla beraber tavuğa ilave edip suyunu çekene kadar pişiriyoruz. Ayrı bir tencerede tereyağını eritip unu ekleyip kavuruyoruz. Soğuk sütü ilave edip sürekli karıştırarak kıvam alana kadar pişiriyoruz. Tuz, karabiber ve köriyi ekleyip bir iki dakika daha kısık ateşte pişiriyoruz. Bu sosu pişen tavuklara döküp bir dakika kadar kısık ateşte tutup  servis yapıyoruz.
                                                               Afiyet olsun:)

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

KIYMALI BABAGANNUŞ

EKMEK SUFLESİ

PİTA EKMEĞİ