TAM BUĞDAY EKMEĞİ
Malzemeler:
- Yaklaşık 4 su bardağı tam buğday unu,
- 1 paket kuru maya,
- 1 çay bardağı süt,
- 1 su bardağı su,
- Yarım çay kaşığı tuz
- Üzeri için 1 çay bardağı sıvıyağ su karışımı, ayçekirdeği, haşhaş tohumu vs.
Yapılışı: Un, tuz ve mayayı karıştırıp, üzerine ılıktan biraz daha sıcak olan süt su karışımını yavaş yavaş yumuşak bir hamur elde edene kadar döküp yoğuruyoruz. Üzeri kapalı olarak yarım saat kadar mayalanmaya bırakıyoruz. Yaklaşık portakal büyüklüğünde parçalar alıp yuvarlak yada istediğimiz şekli verip, yağ su karışımını sürüp, bıçakla üzerine birkaç çizik atıp, ayçekirdeği, haşhaş tohumu ve buğday unu serpip 200 derecede pişiriyoruz.
Afiyet olsun:)
Afiyet olsun:)
Yorumlar
Yorum Gönder