TAVUKLU HÜNKAR BEĞENDİ

Hünkar beğendi


Malzemeler: (3-4 kişilik)
  • 3 adet patlıcan,
  • 400gr. sotelik doğranmış tavuk budu,
  • Kekik, pul biber, toz biber, karabiber, tuz,
  • 1,5 su bardağı süt,
  • 1 diş sarımsak,
  • 1,5 yemek kaşığı un
  • Tereyağ,
  • Sıvıyağ


Yapılışı: Patlıcanlarımızı közleyip, kabuklarını soyuyoruz. İyice ezdiğimiz patlıcanlarımıza rendelenmiş sarımsağı ekliyoruz. Tereyağımızı bir tavada erittikten sonra unumuzu katıp iyice kavuruyoruz. Daha sonra sütümüzü ekleyip kıvama gelinceye kadar pişiriyoruz. Tuz,  karabiber ve patlıcanları ekleyip  karıştırıyoruz, birkaç dakika daha pişirip  ocaktan alıyoruz. Sıvıyağ eklenmiş ayrı bir tavada tavuklarımızı soteliyoruz. pişmesine yakın tuz ve diğer baharatlarımızı ekliyoruz. Servis tabağına önce patlıcanlı karışımı üzerine de tavuklarımızı ekleyip servis yapıyoruz.
                                                               Afiyet olsun:)

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

KIYMALI BABAGANNUŞ

EKMEK SUFLESİ

PİTA EKMEĞİ