LORLU KREP

Lorlu krep

Malzemeler:

  • 1 su bardağı süt, 
  • 1 su bardağı un,
  • 1 yumurta,
  • Yarım paket kabartma tozu,
  • 1 çay kaşığı tuz,
  • 1 yemek kaşığı sıvı yağ,
  • İçi için; 2 su bardağı lor peyniri,
  • 1 adet domates,
  • 1-2 adet yeşil biber,
  • 1 tutam dereotu,
  • Sıvıyağ,
  • Tuz, karabiber, pul biber
Yapılışı: Sıvıyağ eklediğimiz tavada ince doğranmış biber ve domatesi soteliyoruz. Üzerine doğradığımız dereotunu ilave ediyoruz. Son olarak lor, tuz ve baharatlarını katıp bir kaç dakika pişiriyoruz. Krep için tüm malzemeleri karıştırıp mikserle çırpıyoruz. Isıtılmış krep tavasına ince bir tabaka halinde döküp her iki yüzünü de pişiriyoruz. Lorlu harçtan içine yayıp ikiye katlıyoruz yada rulo yapıyoruz. Dilerseniz üzerine kaşar rendeleyip bir kaç dakika fırınlayabilirsiniz.
                                                                  Afiyet olsun:)

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

KIYMALI BABAGANNUŞ

EKMEK SUFLESİ

PİTA EKMEĞİ