YUFKA CİPS

Cips

Malzemeler:

  • 1 adet yufka,
  • 1 yemek kaşığı domates salçası,
  • Yarım çay bardağı zeytinyağı,
  • Yaklaşık yarım çay bardağı su,
  • Kekik,
  • Karabiber,
  • Pul biber,
  • 1-2 diş sarımsak,
  • İsteğe göre yarım çay kaşığı tuz,
  • Üzeri için haşhaş tohumu
Yapılışı: Haşhaş tohumu hariç diğer malzemeleri karıştırıyoruz. Buzdolabında 1-2 saat bekletiyoruz. Yufkanın yarısına bu karışımdan sürüp diğer yarısını üzerine kapatıyoruz ve yapışması için hafifçe bastırıyoruz. Kalan harctan en üste de az miktarda sürüp, uzunlamasına 4-5 cm lik şeritler kesiyoruz. Sonrasında bu şeritleri üçgen oluşturacak şekilde kesip yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine yanyana dizip, üstlerine haşhaş tohumu serpip, 180 derece fırında pişiriyoruz.
*Yufkanız çok ince değilse kesim öncesi yufkayı ters çevirip alt yüzeye de az miktarda salçalı sostan sürebilirsiniz.
*Ağzı açık bir kapta tutulduğunda tazeliğini koruyup çıtır halini kaybetmeyecektir
                              Afiyet olsun:)

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

KIYMALI BABAGANNUŞ

EKMEK SUFLESİ

PİTA EKMEĞİ