ZEYTİN EZMELİ AÇMA

Açma

Malzemeler:

  • 1 su bardağı su, 
  • 1 su bardağı süt,
  • 1 su bardağı sıvıyağ,
  • 2 yemek kaşığı oda sıcaklığında tereyağı,
  • 1 paket toz maya,
  • 1 tatlı kaşığı tuz,
  • 2 yemek kaşığı toz şeker,
  • 1 yumurta+1 yumurta sarısı,
  • Un,
  • Zeytin ezmesi,
  • Üzeri için susam, çörekotu
Yapılışı: Süt ve suyu ılıktan biraz daha sıcak olacak şekilde ısıtıp maya ve şekerle karıştırıyoruz. Maya eridikten sonra sıvıyağ, yumurta akı ve tuzu da ilave ediyoruz. Hafif ele yapışacak kıvamda olacak şekilde yavaş yavaş unu da ilave edip karıştırdıktan sonra ağzı kapalı olarak 45 dk mayalandırıyoruz. Hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar alıp  merdane yardımıyla açıyoruz. Üzerine önce yumuşak tereyağı sonra zeytin ezmesi sürüp rulo şeklinde sarıp iki ucunu birleştirerek halka şeklini veriyoruz. Yumurta sarısı sürüp susam ve çörekotu serpiyoruz. Tepside 10-15 dk kadar daha bekletip önceden 180 dereceye ısıtılmış fırında pişiriyoruz.
                                         Afiyet olsun:)

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

KIYMALI BABAGANNUŞ

EKMEK SUFLESİ

PİTA EKMEĞİ