PEYNİRLİ KADAYIF BÖREĞİ

Kadayıf

Malzemeler:

  • Yarım kg. yaş kadayıf,
  • Yarım litre süt,
  • 4 yemek kaşığı tereyağı,
  • 2 yumurta,
  • Tuz,
  • İçi için beyaz peynir
Yapılışı: Kadayıfı tel tel ayırıp üzerine eritilmiş tereyağını döküp kadayıfın her yerinin yağlanmasını sağlıyoruz. Kare borcam ebatlarındaki fırın kabını yağlayıp kadayıfın yarısını kaba yayıp bastırarak düzeltiyoruz. Üzerine peynir serpiştirip kalan kadayıfı da üzerine yayıyoruz. Süt, yumurta ve tuzu bir kapta çırpıp kadayıfın üzerine homojen bir şekilde döküyoruz. En üste de bir fırça yardımıyla yağ sürüyoruz. 180 derece de kızarana kadar pişiriyoruz.
                                                                    Afiyet olsun:)

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

KIYMALI BABAGANNUŞ

EKMEK SUFLESİ

PİTA EKMEĞİ