ÇİLEKLİ MİNİ TART

çilekli tarr

Malzemeler: (14-15 adet)

  • 120 gr. soğuk tereyağı,
  • 2 su bardağı un,
  • 1 yumurta sarısı,
  • 2 yemek kaşığı dolusu pudra şekeri,
  • Yarım paket vanilya,
  • Gerekirse 1-2 yemek kaşığı soğuk su,
  • Kreması için; 2 su bardağı süt,
  • 4 yemek kaşığı şeker,
  • 2  yemek kaşığı un,
  • 2 yemek kaşığı nişasta,
  • 1 tatlı kaşığı vanilya, 
  • Yarım paket toz krem şanti,
  • Üzeri için;15-20 adet çilek
Yapılışı: Tereyağı, un ve pudra şekerini rondoda ekmek kırıntısı görünümü alana dek karıştırıyoruz. Bu karışımı bir kaba alıp üzerine vanilya ve yumurta sarısını ilave edip yoğuruyoruz. Hamuru streç filmle sarıp buzdolabında 20 dk. dinlendiriyoruz. Hamurdan küçük parçalar koparıp yağlanmış tart kalıplarına elimizle bastırarak yerleştiriyoruz. Kenarlarının yüksek olmasına ve kalıbın şeklini almasına dikkat ediyoruz. Üzerine çatalla delikler açıp 175 derecede önceden ısıtılmış fırında kızarana kadar pişiriyoruz. Kreması için krem şantı hariç tüm malzemeyi karıştırıp pişiriyoruz. Sonrasında toz krem şantiyi ilave edip mikserle çırpıp, krema torbasına doldurup soğuması için buzdolabında bekletiyoruz.  Soğuyan tart hamurlarının üzerine kremadan sıkıp, çilekleri ekleyip servis yapıyoruz.
                                Afiyet olsun:)

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

KIYMALI BABAGANNUŞ

EKMEK SUFLESİ

PİTA EKMEĞİ