KOLAY SU BÖREĞİ

yalancı su böreği

Malzemeler:

  • 6 adet yufka,
  • 3 adet yumurta,
  • Yarım su bardağında biraz fazla sıvıyağ,
  • 2 yemek kaşığı tereyağı,
  • 1 litreden 1 su bardağı eksik süt,
  • İçi için beyaz peynir ve kaşar rendesi
Yapılışı: Tereyağını eritiyoruz. Yumurta, süt ve sıvıyağı ayrı bir kapta çırpıyoruz. Fırın tepsisini yağlayıp bir yufkayı uçları dışarda kalacak şekilde tepsiye yayıyoruz. Diğer yufkaları üç dört parçaya bölüp sıvı harcın içine batırıp çıkardıktan sonra tepsiye diğer yufkanın üzerine yayıyoruz. Yufka aralarına erittiğimiz tereyağından az miktarda gezdirip diğer yufkalara da aynı işlemi uyguluyoruz. 3. yufkayı da serdikten sonra beyaz peynir ve kaşar rendesini serpiyoruz. Kalan üç yufkaya da aynı işlemleri uygulayıp, ilk yufkanın dışarda kalan uçlarını üst yüzeyine katlayıp kalan harcı üstüne döküyoruz. Dilersek tereyağı sürüyoruz. Bu şekilde en az 3-4 saat harcı çekmesi için bekletiyoruz. Bir gece önceden de hazırlayıp bekletebilirsiniz. 180 derece fırında pişiriyoruz.
                                 Afiyet olsun:)

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

KIYMALI BABAGANNUŞ

EKMEK SUFLESİ

PİTA EKMEĞİ