TAVUKLU TİRİT

tirit


Hem hazırlanması pratik hem de tek başına doyurucu bir yemek tarifi tirit...

Malzemeler:
  • 1 adet pide,
  • 400-450 gr  sotelik doğranmış tavuk but,
  • 2 su bardağı tavuk suyu,
  • Yoğurt,
  • 1 diş sarımsak,
  • 2-3 yemek kaşığı tereyağı,
  • 1 tatlı kaşığı salça,
  • Kırmızı toz biber,
  • Kekik,
  • Karabiber,
  • Tuz,
  • 2 yemek kaşığı sıvıyağ
Yapılışı: Pideyi ufak küpler halinde doğrayıp bir kaç dakika fırınlayıp hafif kurutuyoruz. Sotelik doğranmış tavukları sıvıyağda soteleyip, pişmesine yakın tuz, karabiber ve kekiğini ilave ediyoruz. Ayrı bir yerde tereyağını eritip salça ve  toz biberi ekleyip yağı hazırlıyoruz. Başka bir tencerede tavuk suyunu ısıtıyoruz. Kurutulmuş pideleri tavuk suyunun içine atıp çok bekletmeden bir kevgir yardımıyla servis yapacağımız tabağa alıyoruz. Üzerine çırpılmış sarımsaklı yoğurdu döküyoruz. Yoğurdun üzerine de tavukları yayıyoruz. Son olarak da  üzerine salçalı biberli yağı gezdiriyoruz.
                                                                    Afiyet olsun:)

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

KIYMALI BABAGANNUŞ

EKMEK SUFLESİ

PİTA EKMEĞİ