Bu ölçülerle yaklaşık iki tepsi elde ediliyor. Dilerseniz malzemeleri yarı yarıya azaltabilirsiniz.
Malzemeler:
- 1 paket toz maya,
- 1 su bardağı su,
- 1 su bardağı süt,
- Yarım su bardağı sıvıyağ,
- 2 yemek kaşığı tereyağı,
- 1 yemek kaşığı toz şeker,
- 1 tatlı kaşığı tuz,
- Un,
- İçi için; 1,5 su bardağı kaşar rendesi, 2 adet orta boy domates, 2 adet yeşil biber, sucuk, 10-12 tane siyah zeytin,
- Üzeri için 1 yumurta sarısı
Yapılışı: Süt ve suyu ılıktan biraz daha sıcak olacak şekilde ısıtıyoruz. Mayanın üzerine bu karışımı ve toz şekeri ekleyip maya eriyene kadar karıştırıyoruz. Erittiğimiz tereyağı, sıvıyağı, tuzu ilave ediyoruz. Son olarak unu azar azar ilave edip hafifçe ele yapışacak kıvamda yumuşak bir hamur elde ediyoruz. Kapağı kapalı olarak yaklaşık 45 dakika mayalandırıyoruz. Hamuru iki eşit parçaya bölüp hafifçe un serptiğimiz tezgahta 4-5 mm kalınlığında olacak şekilde mümkün olduğunca dikdörtgen şeklinde açıyoruz. İç malzemelerini ince ince doğrayıp, açtığımız hamurun her yerine malzemenin yarısını yayıyoruz. Uzun kenarından başlayıp rulo şeklinde sarıyoruz. 2 cm kalınlığında kesip yan yatırıp tepsiye diziyoruz. Diğer hamura da aynı işlemleri uygulayıp üstlerine yumurta sarısı sürüyoruz. 175 derece fırında kızarana kadar pişiriyoruz.
Afiyet olsun:)
Yorumlar
Yorum Gönder