SEBZELİ KAŞARLI TAVUK

kaşarlı tavuk

Malzemeler: (4 kişilik)

  • 4 adet sotelik doğranmış tavuk but,
  • 1 adet orta boy patates,
  • 1 adet büyük boy domates,
  • 2 adet yeşil biber,
  • 1 adet kırmızı (kapya) biber,
  • Üzeri için kaşar rendesi,
  • Sıvıyağ,
  • Tuz, karabiber, pul biber, kekik
Yapılışı: Sıvıyağ ekleyip ısıttığımız tavaya tavukları alıp soteliyoruz. Birkaç dakika sonra küp küp doğranmış biberleri, domatesi ve tuzunu ilave edip ocağı kısıp kapağını kapatıp suyunu çekene kadar pişiriyoruz. Son olarak baharatları ekleyip bir iki dakika daha pişiriyoruz. Patatesi de küp küp doğrayıp ayrı bir tavada kızartıyoruz. Dilerseniz porsiyonluk kaplara yada tek bir fırın kabına tavuğu alıp patatesi ilave ediyoruz. Üzerini kaplayacak şekilde kaşar rendesi serpip 200 derece fırında kaşar eriyene kadar pişiriyoruz.
                               Afiyet olsun:)

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

KIYMALI BABAGANNUŞ

EKMEK SUFLESİ

PİTA EKMEĞİ