YER FISTIĞI EZMESİ

yer fıstığı ezmesi

  Bal ve tuz miktarını damak tadınıza göre artırıp azaltabilir yada hiç bal ilave yapmadan da hazırlayabilirsiniz.

Malzemeler:

  • 2 su bardağı tuzsuz iç ve dış kabukları alınmış yer fıstığı,
  • Yarım çay kaşığı tuz,
  • 1 yemek kaşığı bal yada pekmez,
  • 1 yemek kaşığı sıvıyağ (tercihen fındık yağı)
Yapılışı: Fıstıkları bir tavaya alıp kısık ateşte 6-7 dakika kadar karıştırarak kavuruyoruz. Daha sonra rondoya fıstıkları alıp 3-4 dakika çalıştırıp öğütüyoruz. Üzerine tuz, bal ve kıvamı koyu ise yağı ilave edip iyice yağı çıkıp püre haline gelene kadar 3-4 dakika daha rondoyu çalıştırıyoruz. Buzdolabında bir hafta on güne kadar ağzı kapalı olarak muhafaza edebilirsiniz.
                           Afiyet olsun:)

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

KIYMALI BABAGANNUŞ

EKMEK SUFLESİ

PİTA EKMEĞİ