SUCUKLU KREP BÖREK
Malzemeler:
- Krep için; 1 su bardağı süt,
- 1 su bardağından biraz fazla un,
- 1 yumurta ( isteğe bağlı)
- 1 çay kaşığı kabartma tozu,
- 1 yemek kaşığı sıvıyağ,
- Yarım çay kaşığı tuz,
- İçi için; sucuk, 3-4 adet yeşil biber, 1 adet büyük boy domates, tuz
- Üzeri için 1 su bardağı kaşar rendesi
- Yapılışı: Tüm krep malzemesini karıştırıp, pürüzsüz hale gelene kadar mikserle çırpıyoruz. Hamur boza kıvamından biraz daha akıcı olmalı. Bu karışımdan bir kepçe alıp kızdırdığımız yapışmaz tavaya döküp, tavanın her yerini kaplayacak şekilde yayıyoruz. Harlı ateşte bir yüzü piştikten sonra ters çevirip diğer yüzünü de pişirip, ocaktan alıyoruz. İçi için sucukları ince şeritler halinde doğruyoruz. Domates ve biberleri de küçük küpler şeklinde doğruyoruz. Tavaya 1-2 yemek kaşığı sıvıyağ döküp önce biberleri sonra domatesi son olarak da sucuğu soteleyip isteğe göre az miktar tuz ekleyip ocaktan alıyoruz. Kreplerin ucuna yakın orta kısmına iç harçtan 1-2 yemek kaşığı koyup kenarlarını hafif içeri katlayıp rulo yapıyoruz. Yağlanmış fırın kabına börekleri dizip üstlerine kaşar rendesi serpiyoruz. Kaşarlar eriyene kadar 175 derecelik fırında pişriyoruz.
Afiyet olsun:)
Yorumlar
Yorum Gönder