ETLİ PATLICAN ÇEMBERİ

patlıcan kebabı

Malzemeler:
  • 500 gr. sotelik doğranmış dana yada kuzu eti,
  • Büyüklüğüne göre 2 yada 3 adet patlıcan,
  • 1 adet orta boy patates,
  • 2 adet yeşil biber,
  • 1 tatlı kaşığı salça,
  • 1 adet domates,
  • 1 adet kuru soğan,
  • Sıvıyağ,
  • Tuz,
  • Karabiber, pul biber, kırmızı toz biber,
  • Üzerleri için kaşar rendesi

Yapılışı: Patlıcanları alacalı soyup uzunlamasına yaklaşık yarım cm  genişliğinde kesip tuzlu suda bekletiyoruz.  Doğradığımız soğanları sıvıyağda soteleyip etleri ekliyoruz. Biraz kavrulduktan sonra ufak ufak doğradığımız biberleri, salça ve domates rendesini ekliyoruz. Son olarak tuz ve baharatlarını katıp, biraz sıcak su ekleyip pişmeye bırakıyoruz. Tuzlu suda beklettiğiniz patlıcanların suyunu sıkıp, dilerseniz kızartabilir yada daha hafif olmasını istiyorsanız iki yüzünü hafif sıvıyağla yağlayıp 200 derece fırında kızarana kadar pişirebilirsiniz. Patatesi de küp küp doğradıktan sonra patlıcanlar gibi onları da pişiriyoruz. Pişen patlıcanları tuzlayıp,  fotoğraftaki gibi kürdan yardımıyla tutturup çember oluşturuyoruz. Patatesleri pişirdiğimiz etlerle karıştırıp patlıcan çemberlerinin içlerine dolduruyoruz.  Etin kalan suyunu ve bir miktar daha sıcak suyu fırın kabına döküp üzeri kapalı olarak 200 derece fırında pişiriyoruz. Piştikten sonra üzerlerini kapatacak şekilde kaşar rendesi serpip kızarana kadar birkaç dakika daha pişiriyoruz.
                 Afiyet olsun:)


Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

KIYMALI BABAGANNUŞ

EKMEK SUFLESİ

PİTA EKMEĞİ