Mereng, 2-3 malzeme ile çok kolay hazırlanabilen bir tarif olsa da püf noktalarına dikkat edilmezse malesef istenilen sonucun da alınamayacağı bir lezzet..
Öncelikle yumurta akları ayrılırken içine kesinlikle sarısı karışmamalı(1 damla dahi),
Yumurtalar oda sıcaklığında olmalı,
Pişme öncesi birkaç saat kuruması için beklenmeli,
Piştikten sonra ise fırında ilk sıcaklığı çıkana kadar durmalı,
Kullanılan malzemeler kesinlikle kuru olmalı,
Malzemeler:
- 90gr. yumurta akı (3 yumurta akı yaklaşık)
- 180gr. toz şeker,
- 1 çay kaşığı limon suyu,
- 1 fiske tuz,
- Yarım çay kaşığı vanilya,
- 80 gr. bitter çikolata
Yapılışı: Yumurta aklarını mikserle kıvam alana kadar tuz ile çırpıyoruz. Şekeri yavaş yavaş 3-4 seferde ekleyip şeker eriyene kadar çırpmaya devam ediyoruz. Limon suyu ve vanilyayı da ilave ettikten sonra kremşanti kıvamına gelip, kaldırdığımızda mikserin uç aparatından akmayacak kıvamdaysa, yağlı kağıt serilmiş tepsiye dilerseniz kaşıkla dilerseniz de krema sıkma torbasıyla aralıklı olarak sıkıyoruz. Bu şekilde 3-4 saat hafif kuruması için bekletiyoruz. Fırını 100 dereceye ısıtıp, sonrasinda 80 dereceye düşürüp merengleri firına alıyoruz ve 1 saat pişiriyoruz. Sonra sıcaklığı tekrar 100 dereceye çıkarıp, sararmamalarına dikkat ederek 5 dk. daha pişirip fırını kapatıyoruz. Çatlamamaları için fırının kapağını hafif aralayıp soğumaya bırakıyoruz. Sonrasında çıkarıp tamamen soğumasını sağladıktan sonra tabanlarını benmari usulü eritilmiş çikolataya batırıp yağlı kağıt üstünde buzdolabında 5-10dk. donmaya bırakıp dolaptan çıkarıyoruz.
Afiyet olsun:)
Yorumlar
Yorum Gönder