LEOPAR KEK


Malzemeler:

  • 2 yumurta,
  • 1 su bardağı süt,
  • 1 su bardağı sıvıyağ,
  • 1 su bardağı şeker,
  • 1 paket vanilya, 
  • 1 paket kabartma tozu,
  • Un, (yaklaşık 2.5 su bardağı)
  • Kakao
Yapılışı: Şeker, yumurta ve vanilyayı mikserle 4-5 dakika çırpıyoruz. Üzerine süt sıvıyağ ve kabartma tozunu ekleyip karıştırıyoruz. Unu kontrollü bir şekilde ekleyip tekrar karıştırıyoruz. Hamurdan 2 ayrı kaseye, 1. sine 4 yemek kaşığı, 2. sine ise yaklaşık 7 yemek kaşığı ayırıyoruz. Az olan kaseye silme 1 tatlı kaşığı kakao, diğerine ise 2 tatlı kaşığı kakao ekleyip karıştırıyoruz. Bu şekilde kek içine kullanıcağımız 2 farklı kakao tonunu elde etmiş oluyoruz. Sade hamura ise 1 yemek kaşığı dolusu un ekleyip tüm hamurların aynı kıvama gelmesini sağlıyoruz. Hamurları 3 farklı buzdolabı poşetine alıp uçlarını makas yardımıyla hafifçe kesiyoruz. Yapışmaması için yağlı kağıt serdiğimiz baton kek kalıbının tabanını sade hamurla ince bir tabaka olacak şekilde kaplıyoruz. Sonrasında koyu renk kakaolu hamurla uzunlamasına 2 adet çizgi oluşturuyoruz. Koyu çizgilerin üzerine az kakao ilavesi yaptığımız hamurla çizgi çekiyoruz. Sonrasında tekrar koyu renk hamurla çizgilerin üzerinden geçiyoruz. Sonra tekrar ince bir tabaka tüm yüzeyi kaplayacak şekilde sade hamurdan sıkıyoruz. Üzerine ise bu kez ortaya gelecek tek çizgi şeklinde ilk sıralama ile aynı şekilde kakaolu hamurlardan sıkıp tekrar sade hamurla ince bir tabaka oluşturuyoruz. Tüm hamurlar bitene kadar aynı işlemi uygulayıp önceden 170 dereceye ısıtılmış fırında pişiriyoruz.
                          Afiyet olsun:)

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

KIYMALI BABAGANNUŞ

EKMEK SUFLESİ

PİTA EKMEĞİ