KIZILCIK MARMELATI

marmelat

Malzemeler:

  • Yarım kg. kızılcık,
  • 2 su bardağı toz şeker,
  • 2 çay bardağı su,
  • 1 çubuk tarçın,
  • 1 çay kaşığı limon suyu,
  • 1 çay kaşığı tereyağı
Yapılışı: Kızılcıkları yıkayıp 2 çay bardağı su ile kabukları çatlayıp yumuşayana kadar kısık ateşte pişiriyoruz. 1 adet kabuk tarçın da ilave ediyoruz. Yoğun tarçın tadı istemezseniz pişmesine yakın sonradan da ilave edebilirsiniz. Daha sonra süzüp, ezerek çekirdeklerini ayırıyoruz. Şeker ve tereyağını ekleyip kıvam alıp kaynayana kadar tekrar kısık ateşte pişiriyoruz. Kaynamaya başlayınca limon suyunu  da ekliyoruz. Damak zevkinize göre pişme süresini değiştirerek koyu yada sulu kıvam elde edebilirsiniz. Sıcakken kavanozlara koyup kullanılmamış kapaklarla sıkıca kapatıp soğuyana kadar ters çevirip uzun süre de saklayabilirsiniz.
                            Afiyet olsun:)

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

KIYMALI BABAGANNUŞ

EKMEK SUFLESİ

PİTA EKMEĞİ