KARAMEL SOSLU KUP

karamelli muhallebi


Malzemeler:

  • Yarım litre süt,
  • 1 yemek kaşığı tereyağı,
  • 2 yemek kaşığı toz şeker,
  • Yarım su bardağı un,
  • Yarım paket  krema (100ml.),
  • Tabanı için; yarım paket kakaolu petibör bisküvi,
  • Yarım çay bardağı çekilmiş ceviz,
  • 1 tatlı kaşığı tereyağı,
  • Karamel sos için; yaklaşık yarım su bardağı şeker,
  • Yarım paket krema,
  • 30 gr. beyaz çikolata,
  • 1 tatlı kaşığı dolusu tereyağı

Yapılışı: Muhallebi için, tereyağını eritip unu kavuruyoruz. Üzerine şekeri ilave ediyoruz. Daha sonra sütü ekleyip sürekli karıştırarak kıvam alıp kaynayana kadar pişiriyoruz. Ilık hale gelince yarım paket kremayı ekleyip karıştırıyoruz. Bisküvileri rondoda un haline getirdikten sonra erimiş tereyağı ve cevizi de ekleyip, karışımı kuplara paylaştırıyoruz. Sıkıştırıp düzelttikten sonra üzerine yavaşca biraz muhallebiyi döküyoruz, tekrar birer kaşık bisküvi ve muhallebi ekliyoruz. Karamel sos için şekeri çelik bir tavaya alıp erittikten sonra kremayı ekliyoruz. Pürüzsüz bir kıvam alana kadar kısık ateşte tutuyoruz.Ocağı kapatıp tereyağı ve çikolatayı katıp eriyince muhallebinin üzerine paylaştırıyoruz.
                                 Afiyet olsun:)


Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

KIYMALI BABAGANNUŞ

EKMEK SUFLESİ

PİTA EKMEĞİ