KREM ŞANTİLİ MUFFIN POĞAÇA

kremşantili pogaca

Malzemeler:



  • 2 yumurta (1 yumurtanın sarısı üzeri için ayrılacak)
  • 1 çay bardağı süt,
  • 1 çay bardağı sıvıyağ,
  • 2 yemek kaşığı dolusu yoğurt,
  • 1 paket krem şanti,
  • 1 paket toz maya,
  • 1 silme tatlı kaşığı tuz,
  • 1 yemek kaşığı toz şeker,
  • Yaklaşık 3 su bardağı un,
  • Üzeri için susam,
  • İçi için 1 kase beyaz peynir
Yapılışı: Sütü sıcağa yakın ılık olacak şekilde ısıtıyoruz. Derin bir kaba maya süt ve şekeri alıp karıştırıyoruz. Üzerine yoğurt, sıvıyağ, yumurta ve tuzu ekleyip tekrar karıştırıyoruz. Krem şantiyi de ilave edip karıştırdıktan sonra kontrollü olarak unu ilave ediyoruz. Çok hafifçe ele yapışacak kıvamda bir hamur elde ediyoruz. İyice yoğurduktan sonra üzerini streç filmle kapatıp yaklaşık 40 dk. mayalanmaya bırakıyoruz. Mayalandıktan sonra hamuru 12 parçaya ayırıp yuvarlıyoruz. Herbir parçayı avuç içimizde hafifçe açıp ortasına iç harçtan bir miktar koyup, kapatıp tekrar yuvarlıyoruz. Kapattığımız kısmı altta kalacak şekilde muffin kalıplarına yerleştiriyoruz. (Silikon kalıp kullanmayacaksanız öncesinde kalıpları yumuşak margarin yada tereyağı ile yağlamalısınız) Üstlerine yumurta sarısı sürüp, susam serpiyoruz ve tekrar yarım saat mayalanmaya bırakıyoruz.  Sonrasında ise 180 dereceye önceden ısıtılmış fırında kızarana kadar pişiriyoruz.
        **Mayalanmayı önceden 45-50 dereceye ısıtılıp kapatılmış fırında yaparsanız çok daha iyi sonuçlar elde edebilir, daha yumuşak ve puf puf poğaçalar ortaya çıkarabilirsiniz😉
     Tarifin detaylarına dilerseniz aşağıya eklediğim videodan da ulaşabilirsiniz.
        Deneyeceklere şimdiden afiyet olsun:)


Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

KIYMALI BABAGANNUŞ

EKMEK SUFLESİ

PİTA EKMEĞİ