PATATES RÖŞTİ

rosti

    İsviçre mutfağından mutfağımıza giriş yapmış patatesli pratik yapımı ve lezzetiyle bir kere denedikten sonra sıkça tercih edeceğiniz bir tarif "Patates röşti". Özellikle kahvaltılarda ve et yemeklerinin yanında nefis oluyor👍🏻 

Dilerseniz biber ilavesi yapmadan da uygulayabilirsiniz tarifi ama bu şekliyle daha da lezzetlendiğini söyleyebilirim😋                       


Malzemeler:


  • 3 adet orta boy patates,
  • 1 kase kaşar rendesi,
  • 2 adet yeşil biber,
  • 1 adet kırmızı biber,
  • 1 tatlı kaşığı tereyağı,
  • 1 tatlı kaşığı tuz,
  • 1 çay kaşığı karabiber,
  • 1 çay kaşığı pul biber
Yapılışı: Patatesleri bir tencereye alıp su ekleyip, kaynadıktan sonra 2-3 dk. kadar daha olacak şekilde yarı haşlıyoruz. Soğuduktan sonra rendenin iri bölümüyle rendeliyoruz. Tuz ve baharatları ekleyip karıştırıyoruz. Biberleri ince ince doğrayıp hafifçe soteliyoruz. Büyük boy tavaya tereyağını koyup eritiyoruz. Üzerine patatesin yarısını yayıp bastırarak düzeltiyoruz. Üzerine sotelenmiş biberleri ve kaşar rendesini yayıyoruz. Son olarak kalan patatesi de malzemelerin üzerini kapatacak şekilde yayıp bastırarak düzeltiyoruz. Tavanın kapağını kapatıp kısık ateşte tabanı kızarana kadar pişirip alt üst edip diğer tarafının da kızarmasını sağlıyoruz.
                         Afiyet olsun:)
(* Patateslerin dağılıp şeklinin bozulmaması için iyice kızarmadan çevirmemeye dikkat ediyoruz)


Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

KIYMALI BABAGANNUŞ

EKMEK SUFLESİ

PİTA EKMEĞİ