Yapılışı: 2 li milföy hamuru birbirinden ayırmadan hafif un serpilmiş tezgahta yaklaşık 2 kat büyütecek şekilde açıyoruz. Uç kenarından 2 parmak boşluk bırakacak şekilde tüm yüzeye zeytin ezmesi sürüp, çok sıkı olmayacak biçimde rulo yapıyoruz. Rulonun tepe kısmında 1-2cm lik kısım hariç uzunlamasına ikiye kesip, örgü şeklinde hafif gevşek olarak sarıp yuvarlayıp uçlarını iyice birleştiriyoruz. Önceden 180 dereceye ısıtılmış fırında pişirıyoruz.
Detayli yapılış şeklini ise aşağıdaki videoda bulabilirsiniz😊
Babagannuş farklı şekillerde yapılan bir meze, benim yorumum da hem kıymalı hem yoğurtlu şekliyle:) Malzemeler : 5 adet patlıcan, 2 adet kırmızı biber, Yoğurt, 2 diş sarımsak, 200 gr. Kıyma, 1 adet ufak boy soğan, Limon suyu, 2 yemek kaşığı tahin, Tuz, pul biber, toz biber, Sıvıyağ Yapılışı : Patlıcan ve biberleri közleyip kabuklarını soyuyoruz. Ayrı bir yerde soğanı kavurup kıymayı ekleyip onuda kavuruyoruz, tuz ve toz biberini ilave ediyoruz. Yoğurt, sarımsak, limon suyu ve tahini bir kapta çırpıp, ezilmiş patlıcan ve biberlere katıyoruz. Dilerseniz tüm bu malzemeleri rondoda karıştırıp daha homojen bir karışım elde edebilirsiniz. Bu karışımı servis tabağına alıp üzerine kavrulmuş kıymayı döküyoruz. Tahin tadını daha yoğun almak isterseniz tahin miktarını arttırabilirsiniz. ...
Malzemeler : 1 paket tost ekmeği, 3 yumurta, Yarım litre süt, 3 yemek kaşığı tereyağı, Yarım su bardağı beyaz peynir, 1 su bardağı kaşar rendesi, Tuz, karabiber Yapılışı : Tost ekmeklerinin kabuklarını kesip, kalan kısımları küp küp doğruyoruz. Yağlanmış fırın kabına alıyoruz. Üzerine eritilmiş tereyağı gezdirip, beyaz peynir serpiyoruz. Ayrı bir kapta süt, yumurta, tuz ve karabiberi çırpıyoruz ve ekmeklerin üzerine döküyoruz. Son olarak üzerine kaşar rendesini yayıp 185 derece fırında üzeri kızarana kadar pişiriyoruz. Afiyet olsun:)
Fırında çok pratik bir şekilde yapılan Balon gibi Kabaran Pita Ekmeği tarifinin detaylı yapılış videosuna da aşağıdan ulaşabilirsiniz dilerseniz😊 Malzemeler; 1. 5 su bardağı ılık süt Yarım su bardağı ılık su 1 yemek kaşığı sıvı yağ 1 paket instant maya 1 tatlı kaşığı tuz 1 tatlı kaşığı şeker 4 yemek kaşığı yoğurt 5-6 su bardağı arası un (200 ml.lik bardakla) Yapılışı; Su, süt, maya ve şekeri karıştırma kabına alıp 1-2 dakika karıştırıyoruz. Üzerine un hariç diğer malzemeleri ekleyip tekrar karıştırıyoruz. Son olarak kontrollü bir şekilde unu ekleyip iyice yoğuruyoruz. Hafifçe ele yapışan yumuşak bir hamur olmalı. Üzerini kapatıp 40 dakika kadar mayalanmaya bırakıyoruz. Mayalanan hamuru 12 bezeye bölüyoruz. Tezgahımızı unlayıp her bir bezeyi 10-12 cm çapında olacak şekilde merdaneyle açıyoruz. Yağlı kağıt serilmiş tepsiye diziyoruz. Önceden 220 dereceye ısıtılmış fırında yaklaşık 10 dakika kadar kontrollü olarak pişiriyoruz.
Yorumlar
Yorum Gönder