KARAMEL SOSLU ELMALI KEK
-1 su bardağı süt
-175 gr. eritilmiş tereyağı
-1 su bardağı şeker
-3 yumurta
-1 paket kabartma tozu
-1 paket vanilya
-1 tatlı kaşığı tarçın
-2 adet küçük küpler halinde doğranmış elma
-2-3 su bardağı arası un (200ml.lik bardak ile)
-Karamel sos için; 1 çay bardağı toz şeker
-1 tatlı kaşığı tereyağı
-1 yemek kaşığı dolusu krema
-Üzeri için isteğe göre ceviz
Yapılışı: Şeker, yumurta ve vanilyayı mikserle 3-4 dk çırpıyoruz. Üzerine tereyağı ve sütü ilave edip karıştırıyoruz. Daha sonra kontrollü bir şekilde unu, tarçını ve kabartma tozu ekliyoruz. Kısa süreli karıştırıp, çok küçük küpler halinde doğranmış elmaların çok az bir kısmını üzeri için ayırıp kalanını karışıma ilave ediyoruz. Spatula yardımıyla karıştırıp istediğimiz yağlanmış bir kalıba harcı döküyoruz. Üzerine kalan elmaları ve isteğe göre ceviz parçaları serpip, Önceden 170 dereceye ısıtılmış fırında pişiriyoruz. Karamel sos için şekeri bi sos tenceresine alıp kehribar rengi alana kadar ısıtıyoruz. Üzerine tereyağı ve kremayı ekleyip pürüzsüz hale gelene kadar pişirmeye devam edip sıcakken kekin üzerine döküp servis yapıyoruz. Afiyet olsun:)
Detaylı yapılış videosunu da aşağıya ekledim dilerseniz
Yorumlar
Yorum Gönder