ISPANAKLI PİZZA

pizza

Malzemeler:

  • 2.5 su bardağı un,
  • 1 su bardağı ılık su,
  • Yarım tatlı kaşığı toz maya,
  • Yarım tatlı kaşığı tuz, 
  • Yarım tatlı kaşığı şeker,
  • 2 yemek kaşığı zeytinyağı,
  • Sosu için; 1 yemek kaşığı dolusu domates salçası,
  • Yarım çay bardağı su,
  • 1 yemek kaşığı zeytinyağı,
  • Kekik, tuz,
  • Üzeri için, Yarım kg. ıspanak,
  • 1 adet küçük boy soğan,
  • 3 yemek kaşığı zeytinyağı,
  • 2-3 yemek kaşığı lor peyniri,
  • Üzerini kaplayacak kadar kaşar rendesi
Yapılışı: Ispanakların sap kısımlarını mümkün olduğunca ayırıp doğruyoruz. Zeytinyağı eklediğimiz tavada önce soğanı ardından tuzunu ilave ettiğimiz ıspanakları soteleyip tüm suyunu çektiriyoruz ve soğumaya bırakıyoruz. Hamuru için; Ilık su şeker ve mayayı karıştırıp mayanın erimesini sağlıyoruz. Üzerine kalan hamur malzemelerini ilave edip iyice yoğuruyoruz. Yoğurduğumuz hamuru streç filmle kaplayıp yaklaşık 30dk. mayalanmaya bırakıyoruz. Hamuru iki eşit parçaya ayırıp hafifçe yağladığımız tezgahta elimizide hafifçe yağlayıp yuvarlak şekilde elimizle inceltiyoruz (yaklaşık yarım cm kalınlığına gelene kadar) Yağlı kağıt serilmiş tepsiye yerleştiriyoruz. Sosu için tüm sos malzemelerini karıştırıp hamurun üstüne etrafında 1 cm lik boşluk kalacak şekilde sürüyoruz. Üzerine soğuyan ıspanaklı harçtan yayıp, lor serpip kaşar rendesi ile kaplıyoruz. Diğer hamura da aynı işlemleri uygulayıp önceden 220 dereceye ısıtılmış fırında pişiriyoruz.
                             Afiyet olsun:)

sebzeli lizz

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

KIYMALI BABAGANNUŞ

EKMEK SUFLESİ

PİTA EKMEĞİ