MİNİ SİMİT PİZZA
Malzemeler:
●1 su bardağı su,
●1 çay bardağı süt,
●1 çay bardağı sıvıyağ,
●1 paket toz maya,
●1 yemek kaşığı şeker,
●1 tatlı kaşığı tuz,
●Un,
●İçi için isteğe göre biber, zeytin, sucuk, kaşar peynir domates vs. kullanabilirsiniz
●Üzeri için; 3 yemek kaşığı pekmez,
1 çay bardağından biraz az su,
1 kase susam
Yapılışı: Su ve sütü ılıktan biraz daha sıcak olarak şekilde ısıtıyoruz. Maya ve şekeri ekleyip karıştırıyoruz. Üzerine kalan hamur malzemeleri ekleyip hafifçe ele yapışacak kıvamda bir hamur elde ediyoruz. Ağzı kapalı olarak yarım saat mayalanmaya bırakıyoruz. Pekmez ve suyu bir kasede karıştırıyoruz. Hamurdan mandalina büyüklüğünde parçalar koparıp yuvarlıyoruz. Önce pekmezli karışıma sonra susama bulayıp tepsiye diziyoruz. Ortalarına su bardağının tabanıyla iyice bastırıp eziyoruz. Çukur kısımlara doğranmış malzemeleri ilave edip 175 derece fırında kızarana kadar pişiriyoruz. Orta kısmı yine de kabarirsa pişerken bir kaşık yardımıyla hafifçe çukur hale getirebilirsiniz.
Afiyet olsun;)
Yorumlar
Yorum Gönder